13 Eylül 2017 Çarşamba

Ürün İnceleme | Makeup Revolution Iconic 1 Far Paleti

Herkese merhaba 😊 Bugün sizlere, benim özellikle günlük makyajlarımda çok severek kullandığım içerisindeki koyu tonlarla da göz makyajımı hemencecik gece makyajına dönüştürebildiğim şahane bir paletten bahsetmek istiyorum! Makeup Revolution markasına ait Urban Decay Naked 1 far paletine muadil olarak çıkartılmış Iconic 1 far paletini bugün beraber inceleyeceğiz. Hadi çayınızı, kahvenizi kapıp gelin! Keyifli okumalar dilerim 😊


En sevdiğim uygun fiyatlı renkli kozmetik markalarından bir tanesi olan Makeup Revolution'dan yaklaşık iki yıldır sıklıkla alışveriş yapıyorum. Hem Instagram satış hesabım(@ladyingilterede) hem kişisel kullanımım hem de hediye etmek için online alışveriş siteleri benim ayda bir kere ziyaret ettiğim uğrak mekanım 😂 Bu sitede yüksek performanslı ve Türkiye'de bulamayacağımız değişik makyaj malzemeleri hak ettiklerinden çok daha uygun fiyatlara satılıyorlar. Tabi işin içine Everest'e tırmanan dolar, kargo ücreti bi de gümrük vergisi binince bir palet geliyor size 2-3 katı fiyatına o apayrı bir konu. İlk Makeup Revolution alışverişimi ve deneyimlerimi okumayanlar hemen yazıma zıplayabilirler 😉
Markayı diğer drugsote markalardan ayıran ve özel kılan en önemli özelliği, çok yüksek fiyatlı yani high end ürünlere hem ambalaj hem renk hem de yapı olarak neredeyse birebir aynı, muadil ürünler piyasaya sürmesi. Lorac, Too Faced, MAC, Urban Decay, Bobbi Brown, Kat Von D, Hourglass, NARS, Makeup Forever, Benefit, Laura Geller ve daha nice bir sürü high end markanın ürünlerine çok başarılı muadiller üreterek drugsotre markalar arasında bambaşka bir marka olarak karşımıza çıkıyor. Ve o kadar çok para vermek istemediğimiz veya veremeyeceğimiz makyaj malzemelerini kısmen bu muadillerini satın alarak deneme şansı yakalıyoruz 😏

Toplamda 12 tane fardan oluşan bu palet, 14 gram ağırlığında ve bir far panı yaklaşık olarak 1,16 grama denk geliyor. Alışık olduğumuz paletlerdeki far panlarına göre ortalama bir miktar. Web sitelerindeki güncel fiyatı 5,59$ ve Türk lirası ile yaklaşık olarak 20 liraya denk geliyor. Fakat kargo miktarı 6,72$ da bu fiyata binince palet size 45 liraya geliyor. Ve eğer 30$ gümrük sınırını geçerseniz ödeyeceğiniz vergi de cabası 😒 20 liralık şu muhteşem palete iki üç katı fiyat ödemek gerçekten insanın içine oturuyor! Aslında 45 lirayı da sonuna kadar hak eden bir palet bence. 12 tane fardan oluşuyor, farların performansı ortadan yükseğe doğru, renklerini iyi veriyorlar, çok fazla tozutmuyorlar, yapıları güzel ve kalıcılar.

Kendi web sitelerinde hayvanlar üzerinde deney yapmadıklarını yazsalar da herhangi bir sertifikaları, logoları veya resmi belgeleri mevcut değil maalesef ki. Ayrıca listelerde de yer almıyorlar. Bazı rujları vegan hatta ve tamamen hayvan deneylerine karşı olduklarını söylüyorlar fakat %100 cruelty free olduğu doğrulanmadığı için kesin değil.

Bir yıllık kullanım ömrüne sahip olan bu palet maalesef ki içerisinde mika, talk, parafin ve değişik paraben çeşitleri barındırıyor. Ambalaj tasarımı ise ortalama bir düzeyde bence. Oldukça hafif, çok aşırı dayanıklı bir plastikten yapılmamış ve içerisinde ayna bulunmuyor. Genelde uygun fiyatlı farlar çok fazla tozutur ve pigmentasyonları çok zayıftır. Fakat bu palette bu iki sorunu yaşamıyorsunuz. Farların yapısı yumuşak, kolay bir şekilde uygulamayabiliyor ve çok rahat dağıtabiliyorsunuz.

Renklerine geçecek olursak... Paletin içerisinde sadece iki tane mat far bulunuyor, geriye kalan 10 renk ışıltılı, sedefli veya metalik farlardan oluşuyor. Paletteki açık mat kahverengilerle geçiş uygulamanızı rahatlıkla yapabiliyorsunuz. Işıltılı açık renkleri de aydınlatıcı olarak kullanmak mümkün. Diğer tonlar günlük makyaj için bence. Kahve, bronz, altın, gül kurusu ağırlıklı. Koyu mavi tonlarını ise gece makyajlarında rahatlıkla kullanabiliyorsunuz.

Renk skalası ve her yerde görmeye alışık olduğumuz renkleri aşağı yukarı barındırması açısından bu paleti almazsanız ölmezsiniz 😂 Fakat makyajı seviyorsanız ve özellikle eliniz hep günlük kullanıma uygun paletlere gidiyorsa bence kesinlikle koleksiyonunuzda olması gereken bir palet.

Bu paletin gözlemlediğim tek kötü özelliği tutarlılığının olmaması. Yani özellikle ışıltılı veya metalik renklerin pigmentasyonlarının manyak; açık, bej, ten rengi tonlarının diğer renklere göre daha düşük bir pigmentasyona sahip olması. Yani birkaç farın yapı ve performans olarak paletteki diğer farlara göre farklı davranması. Fakat çok abartılacak bir seviyede değil, korkmayın 😍

Toparlayacak olursam ben genel olarak bu paleti çok seviyorum. Farların yapısı, performansı, pigmentasyonu ve kalıcılıkları beni tatmin ediyor ve içerisinde barındırdığı renkler makyaj zevkime oldukça fazla hitap ediyor. Hem gece hem de gündüz makyajlarımda rahatlıkla kullanıyorum. Bu paleti incelediğim ve yine bu paletle göz makyajımı tamamladığım videomu da izlemeyi unutmayın!




Yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz. Yepyeni yazılarda görüşmek dileğiyle... Sevgiler 💕

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder