12 Ağustos 2015 Çarşamba

Bitenler ve Çöpe Gidenler 2015 Yaz IV

Christina Aguilera Inspire EDP (30 ml)
   Bittiğinde yaslara girdiğim bu parfüm, kullandığım süre boyunca neredeyse en sevdiğim koku olmaya adaydı. Bana hediye olarak gelmişti ve Türkiye'de artık satılmadığından eminim hatta üretilmiyor bile olabilir. Şekerli ve meyveli kokulardan nefret eden ben (birkaç istisna dışında :) oldukça baharatlı ve şekerli olan bu kokuya aşık oldum.



   Şişeleri seksi ve albenisi olan Christina Aguilera parfümlerine kıyasla oldukça sade ve tatlı bir şişesi olduğunu söyleyeyim. Şirin bile diyebiliriz :) 30 mililitrelik bir ürün olduğundan çantamda çokça durmuşluğu var. EDP olmasından da kaynaklı olarak hayatımda kullandığım en kalıcı parfümler grubunda üst sıralarda yerini almayı başardı. O baharatlı kokusundan da destek alarak ertesi gün bile tenimde kalmayı sürdüren bir parfüm oldu. Gerçekten çok kalıcıydı.
   Notalarından bahsetmeden önce çok orijinal ve farklı bir koku olduğunu söylemek istiyorum. Benim daha önce kesinlikle duymadığım notalar da içerisinde mevcut. Şu parfüme benziyor, şunun gibi kokuyor diyemeyeceğiniz çok "unique" bir parfüm. Ki bu benim parfüm serüvenimde en sevdiğim şeylerden biri. Yeni kokular keşfetmek ve burnuğum hissettiği yeni notaların bana verdiği heyecan. İşte bu paha biçilemez :) Ve ilginç bir şekilde bağımlılık yapıyor. İçerisindeki en baskın nota olan sümbülteber notası bende, sıkmayı bırakın kapağını açıp açıp koklama hissi uyandırdı diyebilirim.
   Sümbülteberi, frezya ve misk izlemekte. Christina Aguilera eşinin parfümlerini çok seviyormuş hatta kullanıyormuş ve bu yüzden bu parfümü bu kadar maskülen notalardan oluşmuş :) Mango, turunçgil ve frezya ile açılışı yapan parfüm, en baskın notası olan sümbülteber ile devam ediyor. Kokunun kalbini ise beyaz gül ve gardenya oluşturuyor. Ve buna Valensiya portakalı, sandalağacı, misk ve beyaz bir çiçek buketi eşlik ediyor (Inspire Christina Aguilera). Az miktarda hem meyve hem çiçek hem de baharat notaları kullanarak böyle bir parfüm ortaya çıkarmak her yiğidin harcı değil.
   Maalesef artık Türkiye'de satılmadığı için ve zaten hayvanlar üzerinde test yapan P&G grubuna ait olduğu için bir daha alınmayacak bir parfüm. Bendeki anıları ve uyandırdığı hisler ise asla unutulmayacak.

Avon Secret Fantasy Star EDT (50 ml)
   Lisedeyken kullandığım ve yine son günlerini oda spreyi olarak geçiren bir parfümdü. İlk çıkan versiyonu hakkındaki yorumlarımı okumak için tık tık :) Star olanı ilkine göre çok daha hafif bir kokuydu. İlk çıkan versiyonu şekerli ve meyveli bir kokuyken bunu daha ferah buldum açıkçası. Mandalina, erik, yasemin ve sandal ağacı gibi notalardan oluşuyor (Secret Fantasy Star). Haififliğini ve çiçeksiliğini yasemine borçluyuz :) Özellikle lise ve ortaokul çağlarındaki genç kızlara bu taze kokunun yakışacağını düşünüyorum.

D&P EDT E4 (50 ml)
   Oda spreyi olarak kullandığım bu parfüm Armani'nin Emporio Elle isimli kokusunun dolum haliydi.

Baby Mate Islak Mendil (56 Adet)
   Paraben ve alkol içermeyen, krem losyonlu ve pudra parfümlü, dokulu ve yumuşacık olan, hayvanlar üzerinde deney yapmayan ve Türk malı bu ıslak mendilleri ne kadar çok sevdiğimi biliyorsunuz artık ;)

Benri Disk Makyaj Temizleme Pamuğu (80 Adet)

Kaynakça
Inspire Christina Aguilera. 12.08.2015 tarihinde http://www.fragrantica.com/perfume/Christina-Aguilera/Inspire-3594.html adresinden erişildi.

Secret Fantasy Star. 12.08.2015 tarihinde http://avonshop.co.uk/product/fragrance/perfume/secret-fantasy-star-eau-de-toilette-spray.html adresinden erişildi.

   Sizler bu ürünleri kullandınız mı? Memnun kaldınız mı yoksa hayatta bunu bir daha almam mı dediniz :) Yorumlarınızı aşağıya yazarsanız sevinirim. Görüşmek üzere...

2 yorum: