16 Ağustos 2015 Pazar

Bitenler ve Çöpe Gidenler Yaz 2015 V

Morfose Professional Milk Therapy Kremsi Süt Şampuan (400 ml)
   Bugüne kadar kullandığım en iyi şampuanlardan biriydi. Sebebi ise hayatımda ilk defa kırıklarıma iyi gelen, saçımı gerçekten onarabilen bir şampuan olması. Bu güzel şampuanı ben Morfose Milk Therapy setini aldığımda edindim aslında. Toplamda beş üründen oluşan bu seti Gittigidiyor.com'daki ghkozmetik adlı her türlü kefil olabileceğim bir satıcıdan aldım. Sımsıkı paketlenmiş bir şekilde ve bir sürü hediyeyle elime ulaştı. Setin içerisindeki her üründen çok memnun kaldım.
   İlk can vereni şampuan oldu :) Ve şimdiden 1 ürün bittikçe alınacaklar, 2 ürün de ara sıra alınacaklar listesinde yerini edindi bile :) Bu şampuan ise ara sıra alınacaklar listesinde. Ara sıra olmasının bir sebebi var aslında. Saçlarımın şampuanın mucizevi etkilerine alışmasını istememem. Üst üste asla aynı şampuanı kullanmam çünkü saçlarımın şampuana uyuşturucu bağımlısı gibi bağlanmasından korkarım :)


   Beğendiğim ürünleri inceleme yazılarına sakladığımdan kısaca bahsedeceğim sadece. Öncelikle Morfose, Adnan Akat Kozmetik'e ait bir marka. Kuaförlerde rastladığınız bu marka, bir Türk markası ve hayvanlar üzerinde deney yapmıyor.
   Süt proteini ve Arginine içeren 12 aminoasit karışımından oluşan bu şampuan kuru ve kırılgan saçlar için geliştirilmiş. Paraben içermeyen bu ürün, mis gibi süt kokuyor ve kokusu çok kalıcı. Saçlarımı iyi bir şekilde arındırmasının yanında içeriğindeki proteinler sayesinde saçlarımdaki kırıkları onardı, inanmayacaksınız ama artık hiç kırığım yok :) Minik bir kötü yanı kapağının biraz dandik olması, sıktığınızda her yerinden şampuan geliyor. Onun dışında şiddetle tavsiye edeceğim bir ürün.

Pantene Doğal Sentez Güçlendirici Saç Bakım Serumu (145 ml)
   Niye aldığımı bile hatırlamadığım bu ürünü memnun kalarak kullandım. Saçları güçlendirmeyi vaat etse de pek bir farkını göremedim açıkçası, ince telli saçlarım üzerinde. Ben bu serumu zaman zaman şekillendirici zaman zaman da saç bakım yağı niyetine kullandım. Saç uçlarımı çok güzel yumuşatıp, kırıklarımı yatıştırdı. Kalıcı ve hoş bir kokusu vardı. Lakin Pantene hayvanlar üzerinde deney yapan P&G grubuna ait bir marka olduğundan bir daha alınmayacak.

Rebul Mandalinalı Duş Jeli (200 ml)
   Kolonyasına aşık olduğum Rebul'un bu mandalinalı duş jeli orta karar bir üründü. Köpürmesi gayet güzel ama kokusu maalesef kalıcı değildi. Sadece banyoda hissettiğim koku, çıktıktan sonra tenimden uçup gidiyordu. Paraben içermemesine ve uygun fiyatlı bir ürün olmasına rağmen kalıcı bir koku bırakmadığı ve cildimi nemlendirmediği için bir daha alınmayacak. Ayrıca ambalajı çok sertti, ürünü sıkarken baya zorlandım :)

Nivea Pure Effect Clean Deeper Günlük Temizleme ve Peeling Jeli (150 ml)
   Hem çok sevdiğim hem de onaylamadığım davranışları olan bir üründü diyebilirim :) Bu ürün, normal bir temizleme jelinin yapısına göre oldukça yoğun bir yapıya sahipti ayrıca içerisinde seyrek de olsa mavi topçuklar barındırıyordu. Ürünün hem yüz yıkama jeli hem de peeling jeli olarak geçmesinin sebebi de bu karışık yapısı. Aslında işleri karıştıran da bu. Topçuklar seyrek olduğu için peeling amaçlı kullanmak neredeyse imkansız, eee içinde seyrek de olsa topçuklar olduğu için yüz yıkama jeli olarak kullanırken de zorlandım. Sebebi ise o sevimli topçukların zaman zaman gözüme girmesiydi.
   Bu kullanım zorluğundan sıyrılıp içeriğine ve etkilerine geçelim. Çok fazla köpürmese de çok iyi temizleyen bir üründü. En güzeli de içerisindeki manolya özleri sayesinde ardında yumuşacık, nemli ama arındırılmış bir cilt bırakmasıydı. Seyrek topçukları sayesinde gözeneklerimi daha derin temizlediğini düşünüyorum. Ayrıca hoş bir kokusu vardı.
   Temizlemesini ve nemlendirmesini sevsem de kötü yanı oldukça çok. Paraben cenneti olan bu ürün, Nivea hakkındaki bir şehir efsanesini doğrulamamı sağladı. Ben de Nivea ürünlerinin tüylenme yaptığını birçok yerde okumuş ama kendi gözlerimle görmeden doğrulayamamıştım. Hem yüz yıkama jelini hem de toniğini kullandığım süre boyunca özellikle çene ve yanak bölgemde sapsarı tüylerim çıktı. Aslında Allah'a beni sarı tüylü bir insan olarak yarattığı için şükretmeliyim. Çünkü eğer tüy köklerim sarı olmasaydı Kaba Sakal'a dönebilirdim. Başlı başına bu bile bir daha Nivea cilt ürünlerini almamama yeter. Ama tabi ki Nivea'nın hayvan deneyleri konusunda gri bölgede yer alması yani deneylere karşı ama Çin'de satılan bir marka olmasından dolayı zaten artık eve sokulmayacak (Investigation on:Nivea).
 
Nivea Pure Effect Stay Clear Arındırıcı Tonik (200 ml)
   Yüz yıkama jelinin benzer etkileri toniğinde de görüldü. Hayatımda kullandığım en iyi toniklerden biriydi. İçerisindeki manolya özleri sayesinde cildimi arındırırken çok güzel nemlendirdi. Ürünün üzerinde parlama karşıtı dese de kesinlikle değil. Aksine bir tonikten ziyade cildimi arındıran kremli bir su diye tabir edebilirim. Sevmemin herhalde yegane sebebi kullandığım diğer toniklerin aksine cildimde gıdım kızarıklığa ve kuruluğa yol açmış olmaması. Bunu başarabilen bir ürün olmasına ve kokusunun da yüz yıkama jeli gibi çok hoş olmasına rağmen tüylenme sorunu sebebiyle bir daha alınmayacak.

Kaynakça
Investigation on:Nivea. 13.08.2015 tarihinde http://adrie182.blogspot.com.tr/2014/11/investigation-on-nivea.html adresinden erişildi.

   Sizler bu ürünleri kullandınız mı? Memnun kaldınız mı yoksa hayatta bunu bir daha almam mı dediniz :) Yorumlarınızı aşağıya yazarsanız sevinirim. Görüşmek üzere...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder